søndag 3. juli 2011

KRUCHE CIASTKA JABŁKOWO-RODZYNKOWE

Składniki:


  • 2 szklanki słonecznika moczonego 6-8 godz., przepłukanego
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 duże banany
  • 1/2 szklanki miodowych daktyli (moczenie ok. 4 godz.)
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka orzechów włoskich moczonych 6-8 godzin, i posiekanych,

Sposób przyrządzania:

Homogenizować słonecznik , jabłka, banany oraz daktyle.

W misce wymieszać ww. ciasto z wanilią, cynamonem, rodzynkami oraz z orzechami włoskimi.
Nałożyć łyżką na tacę pokrytą piekarniczym papierem woskowym formując okrągłe ciastka. Odwadniać w inkubatorze 105oF = ok. 40oC przez 4-6 godz., odwrócić, zdjąć pokrycie z folii (papier woskowy piekarniczy). Kontynuować odparowywanie przez następne 4-6 godz. aż do upragnionego konsystencji.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar