- 2 szklanki słonecznika moczonego 6-8 godz., przepłukanego
- 2 słodkie jabłka
- 2 duże banany
- 1/2 szklanki miodowych daktyli (moczenie ok. 4 godz.)
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka orzechów włoskich moczonych 6-8 godzin, i posiekanych,
Sposób przyrządzania:
Homogenizować słonecznik , jabłka, banany oraz daktyle.
W misce wymieszać ww. ciasto z wanilią, cynamonem, rodzynkami oraz z orzechami włoskimi.
Nałożyć łyżką na tacę pokrytą piekarniczym papierem woskowym formując okrągłe ciastka. Odwadniać w inkubatorze 105oF = ok. 40oC przez 4-6 godz., odwrócić, zdjąć pokrycie z folii (papier woskowy piekarniczy). Kontynuować odparowywanie przez następne 4-6 godz. aż do upragnionego konsystencji.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar