søndag 3. juli 2011

KAROBOWO – KRÓWKOWY SOS



  • 1 kopiasta łyżeczka karobu
  • 1/4 średniego lub dużego awokado
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/8 łyżeczki cynamonu
  • 5 dużych daktyli
  • 16 kropli ekstraktu z wanilii
Wydrąż i posiekaj daktyle. Umieść w wodzie, by namokły. Użyj ekstraktu z wanilii lub 1/2 startej laski wanilii. Pokrój awokado w jedno calowe kawałki (ok. 2,5 cm). Zamiast awokado można dodać 2 łyżeczki oleju lnianego.

Zmiksuj płyny i przyprawy z 1/2 karobu. W trakcie miksowania powoli dodawaj kawałki daktyli i awokado. Umieść w miseczce. Dodaj resztę karobu i wymieszaj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar